Zeybek Okulu

Blog   Etiketler: ,

zeybek
Birinci Gün (18 Eylül)

Doğa Okulu’nda  09.30’da buluşuyoruz. Doğa Okulu’nun araştırma binasını gezip kısa bir tanışma sohbeti yapacağız. Ardından kadim eğlence biçimlerimiz ve doğayla olan ilişkileri üzerinde sohbet edeceğiz. Giderek özünden uzaklaşan bugünkü eğlence anlayışımızdan kısaca bahsedeceğiz. Anadolu’da devam eden geleneksel eğlenme biçimlerimizden türküler ve halk oyunları üzerine tartışacağız. Son olarak, Anadolu’da bir araya gelmenin eğlence hali olan oyunlar üzerinde duracağız.

İkinci Gün (19 Eylül)

Anadolu’nun kadim halk oyunlarından özellikle zeybek geleneği hakkında sohbetimizi derinleştireceğiz. Zeybek çeşitlerini öğrenirken aynı zamanda bu geleneğin yüzyıllardır belleklerden hala nasıl aktığını anlamaya çalışacağız. Halk oyununun arka yüzünde bulunan doğanın kodlarını hep beraber okumayı deneyeceğiz. Günün sonuna doğru bir kaç zeybek figürünü canlandırmaya çalışacağız. Anadolu’da zeybekle ilgili anlatılan hikayeleri dinleyerek güneşi uğurlayacağız.

Üçüncü Gün (20 Eylül)

Burdur’dan Balıkesir’e kadar bir çok zeybek çeşidi Anadolu’da oynanıyor. Bu zeybek çeşitliliği sadece zeybeğin figürlerine değil başındaki oyadan belindeki kuşağına kadar yansır. Biz de yörelere göre farklılık gösteren bu figürleri geleneksel çalgılar eşliğinde deneyerek öğreneceğiz.

Katılım koşulları:

– Kursumuzdaki eğitim faaliyetleri ücretsizdir. Kursta görev alan anlatıcı ve yönlendiriciler bu faaliyetlerden hiçbir maddi gelir elde etmemektedir. Kursa katılanlar Doğa Okulu’na yaptıkları ödeme ile bu faaliyetin gerçekleşmesi için kullanılan sarf malzeme ile lojistik ve organizasyon giderlerine ortak olmaktadır.Okulumuzdaki tüm eğitim faaliyetleri ücretsizdir.

–  Sekiz öğünü birlikte geçireceğimiz bu kurs günlerinde bir kişinin yemek, lojistik, malzeme ve temizlik masrafı öğün başı 20 TL. Yemek masrafını (10 TL) doğrudan yemeği hazırlayan köydeki mutfak sahibine vereceğiz. Ayrıca dışarıdan katılan müzik ustalarımızın masrafı için kişi başı 15 TL ve hazırlanan görsel tasarım için kişi başı 5 TL harcayacağız. Sonuç olarak bu kursa katılan her bir katılımcının en fazla  200 TL harcama yapması gerekiyor.

–  Ücretsiz olan konaklama Doğa Okulu araştırma binasının salonunda, mütevazı koşullarda, kendi mat ve uyku tulumlarınızda gerçekleşecek. Dileyenler çadır da kurabilir.

–  Doğa Okulu’nun usta çırak kursları sabit anlatımlar içermemekte. Kurslarımızda sohbete, birlikte üretmeye ve düşünmeye dayalı bir yol izliyoruz. Katılımcılarımızın öğrenme faaliyeti esnasında oluşan her türlü temizlik, düzenleme, bulaşık yıkama vb. işlere gönüllü olarak el vermeleri, imece ve paylaşıma dâhil olmaları okulumuzun düşünme ve çalışma biçiminin temel özelliklerinden biri.

–  Kurs yerine ulaşımı katılımcıların kendi imkânlarıyla karşılamasını bekliyoruz. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgileri kayıt sırasında talep edebilirsiniz.

–   Doğa Okulu’nun kurslarına katılmadan evvel internet sitemizdeki Öz (Değerlerimiz) ve Çalışma Biçimi adlı bölümleri okumanızı tavsiye ediyoruz.

Kayıt ve iletişim:

Burçin Feran 0542 657 66 20 [email protected]

Henüz hiç yorum yapılmamış

Yorum yap

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options