Ağacı değil, kendimizi yontmak için buluşuyoruz.
11-13 Ekim tarihleri arasında bir araya geleceğimiz Ahşap Oyma Okulu’nda, insanın doğanın döngüleri içerisinde ahşabı nasıl kullandığını tartışacak, Anadolu ve dünyanın farklı yerlerindeki kadim toplumların ahşapla olan ilişkisini öğreneceğiz. Anadolu’daki ahşap oyma desenlerini tanıma şansı bulacağımız kursta, bu desenlerin ahşap üzerine nasıl işlendiğini deneyimleyeceğiz. Ahşap Oyma Okulu’nda ölü ağaçların içerisinde yaşayan canlıları tanıyacak, oyma yapılacak ağaçların nasıl seçildiğini gözlemleyerek, ahşap oyma aletlerini kullanmayı tecrübe edeceğiz.
Ahşap ustası Mecit Çeliktaş’la birlikte gerçekleştireceğimiz Ahşap Oyma Okulu’nda, yuvamızı ve eşyalarımızı doğanın döngüsel mantığıyla üretmeyi anlamaya çalışacağız.
Katılım koşulları:
– Kursumuzdaki eğitim faaliyetleri için belirlenen ücretler, kurs öncesinde ve sırasında yapılan sarf giderlerin katılımcı sayısına eşit olarak bölünmesiyle belirlenmektedir. Kursta görev alan anlatıcı ve yönlendiriciler bu faaliyetlerden hiçbir maddi gelir elde etmemektedir. Kursa katılanlar, Doğa Okulu’na yaptıkları ödeme ile bu faaliyetin gerçekleşmesi için kullanılan lojistik ve organizasyon giderlerine ortak olarak doğa koruma ve doğa kültürü çalışmalarına destek olmaktadır.
-Üç gün sürecek olan Ahşap Oyma Okulu’na katılacak olan her bir katılımcının kurs kapsamında yapılan harcamalar için 650 TL ödeme yapması gerekiyor.
(Bu miktar, toplamda sekiz öğünü birlikte geçireceğimiz kursta bir kişinin toplam yemek masrafı 155 TL, ahşap oyma malzemeleri, masaları, oyma yapılacak ahşapların temini gibi harcamalar için 100 TL, kursa katılacak olan anlatıcıların yol masrafları için 40 TL, kurs öncesinde ve sırasında gerçekleştirilen lojistik çalışmaların giderleri için 155 TL, doğa koruma ve doğa kültürü çalışmalarına destek payı olarak 200 TL olacak şekilde belirlendi.)
-Doğa Okulu’nun yamaklık okulları 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz, 7-15 yaş aralığı için yarı ücretli, 16 yaş ve sonrası için de tam ücretlidir.
NOT: Ahşap oyma aletleri olan katılımcıların yanlarında getirmelerini tavsiye ediyoruz.
– Ücretsiz olan konaklama Doğa Okulu araştırma binasının salonunda, mütevazi koşullarda, kendi mat ve uyku tulumlarınızda gerçekleşecek. Havanın uygun olması halinde çadır kurma şansımız da bulunuyor.
– Doğa Okulu’nun kursları sabit anlatımlar içermemekte. Kurslarımızda sohbete, birlikte üretmeye ve düşünmeye dayalı bir yol izliyoruz. Katılımcılarımızın öğrenme faaliyeti esnasında oluşan her türlü temizlik, düzenleme, bulaşık yıkama ve benzeri işlere gönüllü olarak el vermeleri, imece ve paylaşıma dahil olmaları okulumuzun düşünme ve çalışma biçiminin temel özelliklerinden biri.
– Kurs yerine ulaşımı katılımcıların kendi imkanlarıyla karşılamasını bekliyoruz. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgileri katılımınızın kesinleşmesinin ardından paylaşacağız.
-Doğa Okulu’nun kurslarına katılmadan evvel internet sitemizdeki Öz (Değerlerimiz) ve Çalışma Biçimi adlı bölümleri okumanızı tavsiye ediyoruz.
Ayrıntılı bilgi ve katılım için:
Gökçe Sümerkan – 05363130434 – [email protected]
Henüz hiç yorum yapılmamış