Dünyayı hiç “kuş bakışı” gördünüz mü? Kuş Okulu’nda, kuşları gözlemlemeyi, dinlemeyi ve belki de en önemlisi dünyaya onlar gibi bakmayı keşfedeceğiz.
Kuş okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Ağaç Okulu’nda ağacın özünü, ormanın doğasını ve ağaç dikmekle orman kurulamayacağını konuşacağız. Anadolu’da yaşayan ağaç türlerini tanıyacağız.
Ağaç Okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Tohum, bir sonraki nesline el vererek bin yıllardır topladığı bilgiyi, çiçek açıp meyveye durarak bizimle paylaşıyor. Tohum Okulu’nda, tohumun özünü, nasıl tohum alındığını, ekildiğini ve tohum çeşitlerini konuşacağız.
Tohum Okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Doğaya İlk Adım yamaklık kursunda doğada yaşama tecrübesi edinmiş kişiler ve araştırmacılarla sohbet ederek doğayla uyumlu bir yaşam nasıl olmalı sorusunun yanıtını arayacağız.
Doğaya ilk adım yamaklık kursu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Mucizeler Yolu yamaklık okulunda üç bin kilometrelik bir güzergah boyunca Anadolu’da iç içe geçmiş üç bitki coğrafyasını yerinde keşfedeceğiz. Anadolu’yu kuzey güney hattı boyunca dolaşarak her bölgedeki farklı yaşam biçimlerini, bitki ve hayvan türlerini tanıyacağız. Sibirya’dan Afrika’ya uzanan canlılar coğrafyasını ve dünyada sadece Anadolu’da bulunan yaşam alanlarını yedi gün boyunca yaşayarak öğreneceğiz. Anadolu’nun zenginliğini yerinde ve ona dokunarak idrak edeceğiz.
Mucizeler yolu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Masal Okulu’nda, belleklerden süzülerek binlerce yıldır aktarılan anonim bilginin masal haline şahit olacağız. Masalların unutulmasıyla iyiliğe dayalı ilişkilerin kaybolması arasındaki bağı konuşacağız. Bin bir gece masallarından yörük masallarına kadar pek çok masalın dünyasına karışacağız.
Masal Okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Doğanın dans olmuş halini, doğanın sesleri eşliğinde öğrenmek ve öğrendiklerimizi uygulayıp hep birlikte zeybek dönmek için Zeybek Okulu’nda buluşacağız.
Zeybek Okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Editörlük ve Yazarlık Kursu 23 – 25 Ekim
Magma Dergisi işbirliğiyle düzenlenen kursta editörlük, yayına hazırlık, konunun araştırılması, makale ve haber yazımı ve teknikleri, dil ve anlatım tarzları, imla kuralları, habercilikte ve yazarlıkta etik değerler ele alınacak. Dergi, gazete, kitap, internet siteleri ya da sosyal medyada yer alacak yazı, haber, söyleşi, makale vb. metinlerin yayına hazır hale getirilme süreci örneklerle incelenecek. Kursta ayrıca yazı yazarken ya da yazılmış bir yazının editörlüğünü yaparken, uyulması gereken yayın ilkeleri ve etik değerler tartışılacak.
Editörlük ve Yazarlık Kursu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Zeytinyağı Okulu 27 – 29 Kasım
Kurs boyunca zeytinin geleneksel zeytinliklerden hasat edilmesinden başlayıp zeytinyağı üretilmesine kadar uzanan sürecin içinden geçilecek. Katılımcılar zeytin çekirdeğinin yere düştüğü andan itibaren sağlık zeytinyağı üretimiyle ilgili tüm süreçleri öğrenecek ve bizzat zeytinyağı üretim sürecinin içinde yer alacak. Kurs kapsamında ayrıca Kuşadası Davutlar’daki Zeytinyağı Müzesi ziyaret edilecek.
Zeytinyağı Okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Kurslarla ilgili detaylı program ve ayrıntılı bilgi kurs tarihinden en geç iki hafta önce internet sitemizden duyurulacaktır. Kurslar konu hakkında bilgi ve deneyim aranmaksızın herkese açıktır.
İletişim: [email protected]
0543 657 6613
Henüz hiç yorum yapılmamış